acasadipia

Alla inlägg den 25 maj 2023

Av Pia - 25 maj 2023 10:03

Det var ett tag sedan. Har kämpat med hög värk hoppas att det lättar lite nu. Tror en av orsakerna var försäkringskassan (FK). Hade fått ett sjukintyg på 50% till 31 augusti men inte hört om FK hade godkänt det. Efter jobbiga erfarenheter med dem så vågade jag inte vara säker först beslutet kom. Och det gjorde det i morse. De godkände det. Så om min kropp och huvud kommer i samma våg längd hoppas jag gå upp till 75% första september och 100% 1 december. Just nu är huvudet där men kroppen är efter. Men nu ska det bli bättre över sommaren då jag även ska börja gå på schema. Så öppningar och svängningar med ensam arbete blir det. En ny utmaning.

Det är färdigt sått i pallkragarna. Det blev olika sorters sallader, spenat, salladslök, morötter och palsternacka. Lite av varje. Visst ja dill blev det oxå. Tomatplantor står på till växt. Så nu är det vattnig och väntning som gäller.

Joakim hjälpte mig med två land oxå. Där jag eller vi satte potatis i ena och rödbetor i andra. Känner mig så nöjd.

Håller på att anlägga en blom rabatt på framsidan. Tror jag i tidigare inlägg visade att jag hade fått takpannor av en granne. De ska iallafall bli en fin kant runt den rabatten. Huvudsakligen kommer det var kärleksört i den men tänkte att mellan dem ska jag sätta lökar som hittar i andra rabatter i trädgården så det kommer bli en blom ocean till bin, humlor, andra insekter och ögon. Jag tar lite i taget så det tar kanske hela sommaren att fixa det.

Men inuti mig finns nu en lättnad. Jag kan njuta av sommaren. Kämpa vidare med att komma tillbaka till ett så normalt liv som möjligt.

Nu ska jag pyssla om mina fåglar och sedan hoppas jag att jag orkar fixa kopplingen mellan stuprör och min vattentunna så jag kan samla regnvatten.

Ha en bra dag.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards