acasadipia

Alla inlägg den 3 mars 2021

Av Pia - 3 mars 2021 08:16

Idag gick jag upp och gick en lite längre promenad innan frukost. Känner mig himla stålt över det. Börjar sakta men säker få in morgonpromenad igen. Gör pausgympa fem gånger om dagen. Vi har en app i jobbdatorn som påminner en. Eller det kommer fram en tjej och peckar på en och vissar sedan fem olika rörelser som man ska göra. Det glr att man rör sig lite iallafall.

När man har ont så kommer det många tankar över en. Det är lätt att låta en dra med sig i spiralen ner så man hamnar i en depression. Denna gång lyckades jag hålla inte bara näsan över ytan utan halva överkroppen. Så efter värken kan jag återgå till normalläge på engång mot tidigare gånger då jag har fått kämpa med en depression efter värken. Väldigt skönt. Känns verkligen skönt att veta att man behöver inte gräva ner sig varje gång det går dåligt utan. Man kan bara fortsätta framåt. Man behöver inte bli ett offer under smärtan. Eller negativa känslor. Det har tagit lång tid att komma dit men inte ett helt liv. Det händer en masss saker i livet. Livet är en bergodalbana. Det går upp och ner. Och det är man själv som bestämmer var ens normal tillstånd är. Min är på nästan ända uppe på toppen. Så varje gång det tippar ner och är på väg ner i dalen så motarbetar jag det men alla medel så att dalarna inte blir så djupa. Har liksom lärt mig vad som gör att jag mår bra. Lärt mig att inte bli ett offer. Visst händer det saker som gör att man är ett offer just då men det betyder inte att man stannar kvar där. Och speciellt inte kräver att andra ska se en som ett offer och överför sina upplevelser till andra. Nä ska nog säga. Att överföra sina egna uppleverser negativt till andra och göra att de mår dåligt av det. Så svårt att förklara. Men min upplevelse är min upplevelse och din upplevelse är din. Och du ska inte må dåligt av min upplevelse eller jag av din. Man kan ju byta erfarenheter med varandra men inte mer. Man behöver inte heller tycka lika om upplevelser heller. Man kan tycka om personer som tänker annorlunda mot en själv. Det kan ju bli en krydda i ens liv och man får ny syn på olika saker.

Och vad vill jag säga med allt detta då? Tyck om olikheter. Var rädda om varandra, tyck om varandra för den man är. Lev här och nu. Lev inte i det förflutna. Ta med efarenheten från det förflutna och gör saker bättre i framtiden. Personlig utveckling ett mordernt ord kanske. Men det är ju livet. Man utvecklas som person hela tiden. Så stäva upppåt hela tiden. Jag tror verkligen på positivt tänkande. Försöker man vända negativa saker till positiva så kommer man framåt.

Hur jag tar mig framåt betyder inte att du kan föra exakt lika dant. Man måste hitta sin väg och ta sig framåt. Om man tittar bakåt så kanske man ska tänka vad lärde jag mig av den erfarenheten, hur kan den lärdomen ta mig framåt istället för ååå stackars mig som upplevde den saken och den saken. Kan mina lärdomar av det jobbiga hjälpa andra. Som nu har jag en vän som går igenom en skiljsmässa. Jag har kunnat hjälpa henne framåt genom att berätta hur jag gjorde. Så hon kunde ta del och omvandla den informationen till sin situation och gå framåt.

Lycka till med denna dag och hoppas ni får en massa positiva saker som gör att ni går framåt.

Nu är det dax att sätta sig och jobba.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards