acasadipia

Alla inlägg under december 2019

Av Pia - 10 december 2019 08:58

Nu lämnar jag ett snöit Märsta. Kallt oxå. Vilken temperatur skiftning. Från +7-8 c° till -5c°. Det känns i kroppen kan jag säga.

Igår kväll så tvättade jag en tvätt ich hängde den. Åt lite tittade på serien Arrow på Netflix. Och så lyssnade jag på boken och duttade pärlor. Har börjat på en ny. En elefant. Har precis blivit klar med katter som ska vara nyckelringar. Ska bara spraylacka dem innan de kommet till sin ägare. Har även gjort elefanter som nyckelringar. De behöver oxå sprayas innan de är klara.

Måste ta hand om mig själv denna vecka. Hade panikångest i lördags för att det blev för mycket. Måste få andas. Det gör jag genom att ta det lungt på kvällarna och gör det som jag tycker om.

Ha det gott!

Av Pia - 9 december 2019 07:02

Hade visning igår. Ojoj vad jag har jobbat denna vecka för att få rent överallt, kylskåp, ugn, fläckt, micro och så badrummet och resten av lägenheten. Men verkar ha gett resultat en som vill ha lägenheten om han får såld sin egen. Mamma har två som är intreserade så det finns hopp för att vi kan köpa huset.

Men ojoj igen vad det är jobbigt att vara tonåring och hjälpa mamma med saker. Bad de om bör hjälp och att det höll ordning i sina rum samt inte drällde saker i resten av lägengeten resten tog jag. Men vet ni jag störde dem när de hade speltid på Xboxen. Hur kunde jag göra det? Jag måste vara en så elak mamma. Men vad är den största anledningen med huset då? Jo att killarna ska få varsitt rum. Så de borde ju vara intreserad att hjälpa mig att få såld lägenheten. Men tonåringar (mina) kan bara se så långt deras små näsor når. De hjälpte mig med mycket morr och gnäll iallafall få vara glad för det. De är ju helt vanliga tonåringar den ena är vissligen inte till ålden ännu med sättet.

När barnen hade gått till Peter och våra visningar var över igår firade mamma och jag med en påse dumle och te hos mamma.

Sedan gick jag hem och först letade fram Joakims skriskor och hjälm för han ska med skolan till ishallen och åka skriskor. Sedan hem och bara vara. Och bara vara har jag tänkt göra hela veckan. Förstås hålla fint för det är visning på lördag igen. Men ta det lungt och hämta krafter.

Hoppas ni har haft en skön helg.

Av Pia - 6 december 2019 06:53

Ja jag kan titulera mig som knäpp. När jag gick i regnet och mörkret till pendel idag så gick jag och små sjöng jullåtar och lucialåtar. Är det någon mer som gör så i regnet?

Det blev VAB igår för en glansögd och rödhals på David. Det bästa med barn är att de kan bli sjuka en dag och näst intill friska nästa dag. Nu vet jag inte hur han mår idag för han sov när jag gick. Får väl ett samtal och får höra hur det är när han har vaknat. Det är skönt att mormor finns tillhands om han är hemma idag.

Ni får ha det bra så hörs vi.
Tog några morgonbilder av ljusen i Riksadsfönstren i förrgår här har ni dem.

Av Pia - 4 december 2019 07:01

Nu tänkte jag avslöja min "lilla" hemlighet. Jag och mamma ska troligen flytra ihop i ett hus. Att det är troligen beror på om vi får sålt våra lägenheter så vi kan köpa huset vi vill ha. I måndags var det fotografering av min lägenhet och från och med i går kväll finns lägenheten ute på hemnet. https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-marsta-satuna-sigtuna-kommun-vastra-bangatan-55-c-16478576#sidebar
Såjag har röjt, sorterat, skänkt och slängt en massa saker. Bilderna känns inte riktigt som mitt hem. Joakim håller med. David verkar tycka det är skönt med lite grejor så han kan slänga nya grejor i lägenheten. Första visningen är på söndag. En visning som man måste boka sig till för att komma nästa ska vara en öppen visning helgen efter. Så vi tassa runt på tå och försöker inte stöka till något. Till första visningen måste jag städa i ugn, kylskåp, underdiskbänk röja ut i klädkammaren. Så jobbet fortsätter. Håll tummarna att det går vägen nu.

Igår mellan alla samtal på jobbet pysslade jag med min bujo. Hade inte hunnit att göra december så det tog hela dagen. Vi hade många samtal oxå. Men jag känner mig så tillfreds med mig själv när jag pysslar med min bujo. Nu måste jag planera och dona med nästa års bujo. Har börjat planerat. Efter två år med bujo så börjar jag veta vad jag behöver i den. Men testar fortfarande olika idéer i den.

Ha en skön onsdag!

Av Pia - 3 december 2019 17:12

En liten kortis på hemresan.

Hoppas ni har haft en bra dag.

Jag har haft det bra. Men vad halt det var på kullerstenarna nu på kvällen. Sanden som de har strött ut hamnar typ emellan stenarna och hjälper ingenting.

De har satt upp likadana adventsljusstakar på två plan runt hela riksdagshuset ser ganska efektfullt ut.

Jag är ju inte världens bästa fotograf och så jobbar tydligen folk oxå. Alltså de har lamporna i rummen tända så man inte ser adventsljusstakarna så bra.

Opran såg ut som ett ishus ikväll.

Dessa fula lyftkranar blir ganska fina i mörkret när de dekoreras med ljus.

Sov gott vi hörs i morgon

Av Pia - 3 december 2019 06:45

Nu har kylan kommit. Vad händer med min kropp då? Lite värk. Tjoho. Var länge sedan jag hade så lite värk. Tydligen är luftfuktigheten den värsta boven för mig.

Men vad mysigt det är med alla adventsljus och andra ljus.

Även fast jag inte har skrivit på tre dagar har jag skrivkramp. Jag får försöka skriva på hemvägen istället.

Ha det

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards