acasadipia

Alla inlägg under maj 2017

Av Pia - 12 maj 2017 07:10

Jag säger bara det. Syskonkärlek. Mina killar kärlek till varandra gjorde att jag missade mitt tåg. Grrrr. Tänk att de ska retas, slåss och sparka varandra hela tiden. Fick lov att följa med in till fritids och tala om att de bråkar med varandra. Hon som tog emot tackade och sa sedan att tyvärr slutar de inte när de har blivit vuxna. Hon har killar som är 20 och 21 år och de retar, slåss och sparkas fortfarande. Som tur är så vet jag att de kan var snälla och hjälpsamma mot varandra. Det är fredag, det är tidigt på morgonen, de är trötta. Själv är jag helt slutkörd och har värk i hela kroppen men sitter på tåget (ett senare än vanligt) på väg till jobbet. Och försöker intala mig själv att jag är pigg och har ingen värk alls. För protokollet. Det går inte bra. Till jobbet, till mina glada och skojiga kollegor. Mina samtal, min virkning mellan samtalen och tills sist hem gång med fredagskram till kollegorna.
Sedan hem fixa pannkakor och låta killarna spela. Gå sedan över till grannen och inviger hennes balkongvärmare med lite vin och tilltugg. Efter det ska jag sova och göra det tills jag vaknar utan en klocka som ringer helst utan barn som kommer och frågar ifall de får börja spela.

Solen skiner och de säger att det ska bli varmare nu. Hoppas på det.

Ha en trevlig fredag.

Av Pia - 11 maj 2017 07:14

Idag har det gått på jävla år sedan du bestämde dig för att lämna detta liv. Två tuffa år för mig. Säkert för andra oxå. Men jag tänker vara egoistisk när jag skriver och bara utgå från mig. Det är iallafall min blogg. Du lämnade mig ensam. Har kämpat och kämpat och kämpar fortfarande med allt. Livet är tuft. Ibland i de mörkaste stunderna funderar jag på om det är lättare att göra som du. Avsluta livet. Men varje gång så har jag insett att jag bara skulle lämna eländet vidare och det är bättre att kämpa vidare. Du det finns riktiga fina ljuspunkter i livet. I helgen var jag på ett event. Vissligen kunde jag inte riktigt bortse värken men det andra eländet försvann. Älskling jag kände mig hel och lycklig och det höll i sig i typ två dagar efter. Jag kanske skulle ha kunnat stötta dig bättre i dag än för två år sedan. Psykiskt är jag starkare nu. Fysikt är jag nog sämre. Har ont i kroppen hela tiden. Min terapeut säger att ilskan som finns i den som tar sitt liv överförs på de som är kvar. Som tur är var jag inte ensam kvar efter dig utan det är nog flera som har fått en del av din ilska. Eller ångerst skulle jag säga. Men du vad som än hände de sista månaderna i ditt liv vet jag våra känslor till varandra var starka. Mina är det fortfarande. Men du kommer aldrig förstå att jag valde mina barn före dig. Om du hade väntat så hade de vuxit upp och vi hade kunnat bli gammla tillsammans.

Livet går upp och ner. Ibland går det bara. För mig just nu så är dalarna och topparna inte lika långt ifrån varandra. Flyter på ganska bra. Idag ska jag tillåta mig att sörja. Låta sorgen ta utrymme. Men bara idag. Sedan ska jag försöka leva ett år till utan dig innan jag låter sorgen ta över. Du finns hos mig jämnt ändå. Älskar dig Fredrik. Hoppas du har funnit den frid du längtade efter.

Av Pia - 10 maj 2017 06:59

Det är maj och det är kallt. Det är rena rama aprilväder. Det är blått på himmlen och solen skiner så det blir väl varmare under dagen.

David frågade mig i morse vad jag gjorde för maträtt på igår kvällen. Jag kokade ingefärdshoots igår. Tog den första i morse. Blä men hoppas det hjälper.

Jag är så himla trött. Sover men är helt slut när jag vaknar. Känns som ett under att jag har lyckats ta mig upp och fått upp killarna och nu sitta på pendeln till jobbet.

Av Pia - 8 maj 2017 07:10

Ojojoj vilken helg. Depressionen fladdrade iväg. Värken fladdrade in. En massa pyssel. En massa nya vänner och kontakter. Om huvudet inte redan var fullt med kreativa idéer så är det definitivt det nu.

Hade tydligen en decopage feeling denna helg det blev fyra små runda lådor i går. Jag lyckades även knyta ett parachuta armband. Var på workshop och lärde mig sticka en falsk fläta. Jag som inte ens kan sticka en ofalsk fläta.

Det var lite segt i morse eller stelt är kanske det rätta ordet. Så jag kom med ett tåg senare. Gör inte så mycket istället för att komma typ en kvart innan jag börjar kommer jag på minuten. Jag tror mina kollegor inte blir arga för det.

Idag börjar jag på en ny bok. En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt. Får se om den är bra.

Ha en bra dag

Av Pia - 7 maj 2017 08:40

Tredje och sista dagen på denna underbara helg. Kommer att göra om det nästa år. Depressionen är som bort blås. Känner mig glad och lycklig inombords. Min kropp tycker tyvärr tvärtom den värker, darrar och omvartannat. Den hade velat att jag hade legat kvar i sängen och sovit hela dagen. Men TVI det fick den. Har faktiskt värktabletter som kan lindra så den får stå ut.

Vad gjorde jag i går då? Var på två workshops den ena fick jag lära mig att knyta pärlor och få fast låset på ett snyggt sätt. Jätte kul. Har köpt lite pärlor med tillbehör så jag kan göra några hemma. Den andra var påta. Alltså med garn. Där fick jag lära mig att det bara är min fantasi. Annars pysslade jag med decopage på tre konservburkar, gjorde mitt först kort. Och så pratade, skrattade, fick råd, gav råd, shoppade. Hade helt underbart.

Av Pia - 6 maj 2017 08:41

Tänkte inte på att tågen bara går varje halvtimme istället för varje kvart. Så kommer senare till Solnahallen än vad jag hade tänkt mig.

Var helt slut när jag kom hem igår har faktiskt sovit bra i natt och det var länge sedan. Träffade en massa ny människor. Pysslade en hel del. Gjorde decopage på ett par vinglas i går de har fått stå och torka över natten. Idag ska jag fixa till dem. Virkade en korg oxå. Idag blir det nog en massa saker gjorda. Ska lära mig knyta pärlor till smycken. Och så ska jag lära mig att använda mina påtringar. Ska bli så roligt.

Här kommer några bilder.

Av Pia - 5 maj 2017 14:48

På väg till solnahallen nu för första dagen av Stockholm hobby and craft event. Kom i väg senare än vad jag tänkt mig. Mathem skulle komma kl 14.00 men kom kvart över. Hade hoppas komma med 14.36 tåget men missade den med en halv minut. Jag glömde även teet som jag hade gjort. Men får väl köpa mig en kopp i dag och komma ihåg en hel termos varmt vatten i morgon.
Men är på väg nu. Tror jag annars har fått med mig det jag ska.

Av Pia - 4 maj 2017 07:02

Igår kväll var det en vecka sedan älskade Rasmus fick somna in. Saknar han så mycket. Men han var gammal och hade fått enn långt och fint hundliv. Han är hos husse nu. Men ändå.

Har nog sovit ganska bra i natt är inte lika trött som jag brukar. Igår när jag kom hem var kroppen verkligen utmattad. Hade varit hos tandläkaren och fått bedövning. Tror den på värkade mycket. Idag känns det som dagen efter man har gjort något väldigt ansträngande. Inte helt utmattad men väldigt trött är alla muskler.

Imorgon smäller det. Den här helgen har jag längta efter i ett år. Är inte färdig packad men har skrivit en lista så det kommer att funka.

Så vackert ute nu när träden skiftar i grönt gräset blir grönare. De japanska körsbärsträden blommar på gården. Andra blommor har kommit fram på gräsmattor och rabatter. Fint men kliti örat och näsan. Nyser en hel del. Dessa pollen ska förstöra.

Kram på er.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards