acasadipia

Alla inlägg den 2 februari 2024

Av Pia - Fredag 2 feb 06:43

Jag kan sluta drömma om fåtöljen den var alldeles för låg. Man fick typ kryp i och ur den. Men fin är den. Nu undra ni vad det är för fåtölj jag tittat på. Det är denna

Men vet ni vad prov satt en annan oxå så mycket skönare. Jag tror jag ska börja drömma om den istället.

Här kommer bilder på mössan och moltas tröja. I den mindre bilden i bilden är ett foto med blixt så ni ser skillnaden på reflexen på och av.

Och så kudd fodralet. Jag hade varit slarvig med att fästa trådar. Men nu hoppas jag de är fast.

Jag funderar väldigt mycket på alla hundbett som man kan läsa om. Och att man ska ta till hårdhandskarna med det genom att förbjuda vissa raser. Jag tror inte det är där problemet ligger. Det ligger i avel, försäljning och köp. Tycker inte vem som helst ska få driva avel. Och så tycker jag att när man säljer ett djur, alltså inte bara hundar, ska säljaren ha skyldigheter att kolla upp den som ska köpa och köparen har skyldigheter att ta reda på hur man hanterar just det djur man köper. Man har ett ansvar för ett liv. Och då ska man se till att dennes liv blir bra. Och så tycker jag att vi måste lära oss att visa respekt till djur. Man kan väl aldrig få bort oseriösa avel, säljare och ägare. Men man kan minska dem. Om vi går tillbaka till hundar vissa hundraser kanske det skulle krävas utbildning för man ska få ha en. Men problemet ligger oxå i vem ska se så det efterlyser. Just nu funkar inte det. Om jag förstår så finns det inte resurser till det. Men min åsikt kan man skada ett djur så kan man skada en människa. Tror inte steget är så långt.

Jag har tre undulater. De verkar må bra. Jag säger godmorgon och godnatt till dem. Istället för att prata med mig själv så pratar jag med dem. De ingår i familjen lika mycket som mammas hund. Jag har en dagslampa åt dem. Den är tänd mellan 8-20. Går jag upp innan 8 försöker jag vara så tyst och ha så lugna rörelser jag kan så jag inte stör dem förmycket samma på kvällen. På så sätt respekterar jag deras dagsrytm. Så jag håller inte på och byter vatten och fyller på mat dem tiderna som lampan är stängd. Om jag inte kan göra det mellan 8-20 så ber någon annan i familjen att göra det den dagen. Jag har ständigt dåligt samvete för dem. För jag vet att jag kan göra mera för dem. Men det är lite lika samma känsla jag har för mina barn och ibland närmast.
Och det är väl rätt känsla för sitt djur. Man gör så mycket man kan Men man vet att man kan gör mera. Då är de en i familjen. Om vi ska gå längre i tanken så har vi nog den känslan mot oss själv oxå.

Man ska ta hand om sig själv, sina barn, sina djur, sina närmaste och de man möter i livet på det bästa sättet man kan.

Kan man inte ta hand om sig själv, så tror jag det är svårt att ta hand om andra. Så börja med dig själv.

Ha en bra dag och ta hand om er

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards