acasadipia

Alla inlägg under mars 2020

Av Pia - 31 mars 2020 08:12

Alltså 2 dagar kvar till flyttlasset går. Men i morgon får vi nycklarna till huset. Så i natt blir det den sista natten i lägenheten. För att fåglarna få lite bättre ro så flyttar vi dem imorgon och de får bo första natten i badrummet. Och för att finnas i närheten så komner jag sova på en turistsäng första natten i huset. Man skulle tro att man hade hela onsdagen på sig att packa det sista men inte. Styrelsen i min förening har bett HSB att göra en tillsyn av lägenheten. Hoppas hon ser något bland alla lådor. Men det blir ju ett avbrott. Sedan ska jag vara hos mäklaren för att göra upp affären och få nycklarna. Jag får inte riktigt tiden att gå ihop. Men det löser sig väl. Men det är nära nu. Än så länge håller jag. Jag sover helt ok på natten. Ska nu till jobbet och vila från flytten.

Ha det gott.

Av Pia - 30 mars 2020 06:37

Hur i helvete ska jag hinna packa allt. Tyckte jag hade läget under kontroll i lördags. Men nu. 3 dagar kvar. Två dagar jobbar jag. Den tredje dagen så ska HSB komma och kolla in lägenheten (lycka till bland lådorna) strax innan två ska jag vara på mäklarhuset och få nycklarna. Och då ska jag ha hunnit klart. Phu. Skulke ha tagit semester idag och imorgon oxå. Men det går nog ändå. Vi får hoppas att den koll jag hade i lördags gäller nu med även fast jag känner mig stressad.

Vet ni vad det snöar. Var det inte vår? Jag visst jag aprilväder i mars.

Hopoas ni är friska. Jag är frisk. Visst har mitt vanliga ont och pollen besvär men frisk annars.

Av Pia - 27 mars 2020 07:16

Börjar med en liten hälsning till pappa.

Hej pappa!
Idag skulle du ha blivit 79 år. Grattis. Tur att du inte är här faktiskt. Världen är uppochner pga av ett virus. Känns nästan som man är med i någon film. Och så slipper du oron över flytten. Men om du hade varit här hade vi ju inte flyttat. Om du ser detta kan du väl komma ner och sprida lugn över mig så är du snäll. Om du har kontakt men Elin och mormor kan du be dem oxå komma. Jag behöver all stöd jag kan få just nu. Kram

Mitt huvud går på högtryck nu. Har faktiskt svårt med det som jag brukar vara bra på. Organisera. Få ihop allt. Tänka efter vad behöver jag inte packa ner för att vardagen ska löpa på tills flytten. Det går runt och runt i huvudet. I natt drömde/oroade jag mig för om jag hade någon visp kvar så vikan göra pannkakor i helgen. Jag låg och vred mig för hur jag ska lyckas få mammas Max-order i en separat påse så det blir enklare att leverera den till henne ikväll. Ni hör hur min hjärna håller på. Det blir väldigt lite sömn då. Jag har en visp till pannkakorna, och det är ju bara att be om en extra påse. Det är ju inga problem. Men på natten blir minsta sak problem. Ikväll har jag inte satt några krav på att packa lådor utan jag har tänkt sitta och pyssla med min bujo. Måste ta lite andrum för sådant jag mår bra av. Vi packade 4 lådor i går. Och i helgen ska vi typ packa det mesta jag och barnen. På söndag när killarna kilar hem till sin pappa ska deras grejor vara packade. Så vi vilar ikväll och kör på i helgen med en massa pausar.

Ha en trevlig helg och kram på er

Av Pia - 26 mars 2020 06:25

Om en vecka vaknar jag upp i huset wow.

Fick Joakim att packa en låda i sitt rum och jag och David packade två lådor i köket.

Jag lagade mat och tog emot mat från mathem oxå. Jag var så slut i går. Men har tyvärr sovit väldigt dåligt i natt. Så ni förstår hur trött jag är idag. Och idag öppnar jag. Så jag ska vara på jobbet kl 7.30 phu.

Ni får ha en bra dag

Kram

Av Pia - 25 mars 2020 07:13

Hejsan svejsan!

Mitt i all kris angående corona-viruset så känner jag mig glad inombords. Jag har ett lugn i mig även fast jag känner en viss stress inför flytten. Har läget under kontroll.

Att åka pendel är skönt nu lite folk, man kan sätta väskan på sätet bredvid och man kan unvika människor i allmänhet utan att verka konstig. Har lite funderingar om vårt samhälle eller hela världen kan lära sig något av detta i miljösyfte. När vi människor knappt reser, stannar hemma och jobbar. Påverkars miljön på jorden positivt då? Och om den gör det kan vi fortsätta hjälpa jorden att återhämta sig? Kan vi ändra vår livsstil så miljön blir bättre. Se på Venedig. Vattnet som har blivit klart, fiskar och delfiner har återkommit. Kan de begränsa båtarna där. Behöver vi människor åka överallt och titta på alkt i hela världen? Vi kanske ska se vad vår närmiljö har att erbjuda. Ok nu är jag inte en person som är rastlös och behöver äventyr hela tiden. Jag vet att det finns personer som har det. Och jag dömmer inte dem som vill resa. Men undrar fall vi kanske ska låta bli att hetsa varandra om att det är bättre utomlands än i Sverige. Man kan ju hitta äventyr i Sverige oxå. Ja vi har inte det bästa vädret men ändå. Bara lite tankar. Corona-viruset är kanske ett sätt för jorden att säga oss människor något. Tänk att ett litet virus kan ge detta kaos i världen. Jag tror att om vi människor inte skärper oss så kommer jorden protosterar mera och vi gräver vår egen grav.

Ja lite tankar från mig.

Kram

Av Pia - 24 mars 2020 08:58

Ojojo snart är det ju dax.

Hade terapisamtal via telefon idag. Satt i min säng ich pratade. Gick bra det oxå. Jag fick lite att fundera på. Eller jag fick råd att släppa vissa saker för det är inte i mitt liv längre. Saker som tar energi av en som egentligen inte har någon betydelse i ens liv nu ska man släppa. Man ska gå vidare och lämna det bakom sig. Speciellt om man då det skedde försökte fixa det. Och om det inte gick att fixa då så går det inte nu. Förstår ni vad jag menar?

Det går en utmanning på Facebook att man sätter in någon bild på sig själv som ung. Som tur var hade jag inte packat ner allt. Hittade ett där jag går i högstadiet och hade någon extra undervisning i foto. Vi tog bilder. Och framkallade dem.

Tyckte nog att jag var tuff då. Hade mina hårdrockströjor, skinjacka, även nitarmban och nitbälten hade jag. Skulle kanske börja med det igen som typ 50-årskris har ju bara två år kvar. Hihihi.

Av Pia - 23 mars 2020 07:11

På väg till jobbet efter att ha varit hemma i 14 dagar. Sista veckan hade jag gott om det inte varit Corona-tider. Är allergisk. Det kliar i ögon, näsa och öron. Folk kommer kanske tro att jag är förkyld men nä. Är faktiskt inte det utan det är pollen som besvärar mig. Tror faktiskt att det var det som besvärade mig förra veckan men villa vara säker.

Känner du dig sjuk var hemma. Har du symtom som ont i kroppen var hemma. Ja men jag har ju jämt ont i kroppen. Där får man som har kronisk värk avgöra vad för typ av värk man har. Min fibro smittar inte och min allergi smittar inte. Men undra hur många som utnyttjar sin sjukdom att vara hemma. Både förstår och inte. För min del hade det ju varit en fördel att vara hemma så jag hade kunnat packat inför flytten. Men psykiskt mår jag inte bra att vara hemma för jag behöver stimulans för att hålla depression borta. Så är jag inte sjuk. Har bara värk pga fibro kanske lite snuva på morgon av allergi (innan medicinen verkar) så ska jag åka till jobbet så jag inte hamnar i en depression. Ni förstår vad jag menar va?

Såg en rolig sylt på dörren till pressbyrån i morse. Det stämmer nog men rolig.

Av Pia - 20 mars 2020 07:42

Idag var det 14 år sedan jag fick mitt första barn. Wow jag har en fjortis i hemmet. Minns ju själv att man tyckte man var stor. Gick i högstadiet och klarade sig själv. Hoppas min 14 åring känner likadant.

Igår började jag packa i köket. Svårt att veta vad man kan packa för nästa vecka kommer ju barnen och då ska det ju lagas mat. Överskåp med grejer som man använder sällan. Upptäckte att jag hade em massa glasburkar. Jag slängde dem.

Det har varit en tuff natt med myck värk och lite sömn. Så ny ska jag försöka sova lite.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards