acasadipia

Alla inlägg under november 2019

Av Pia - 14 november 2019 06:58

Nähä men kan mera än vad jag kunde i i går morse. Känner att jag förstår programet vi jobbar i mera. Förstår hur informationen kommer in och hur man ändra och tar bort. Nu är det bara att glra det praktiskt så det etablerar sig i hjärnan. En litet, eller kanske ett halv stort steg till i riktning till en fulländat telefonist. Telefonist yrket är inte bara att svara och koppla vildare. Det är så mycket mera.

Vad ska jag göra nu när broderiet är färdigt? Har en duk som jag har börjat på och så har jag börjat påtat en snöre som ska bli gardinomtag. Undra vilken jag ska börja med? Tror jag tar påpåtningen.

Ha det gott nu är denna vecka snart slut.

Av Pia - 13 november 2019 07:29

Har faktiskt sett framemot denna dag då jag ska lära mig något nytt och få mer kunskap i min roll som telefonist. Så håll tummarna att jag inte blir för trött av allt nytt så jag inte lär mig något.

Blev klar med broderiet igår. Min systerdotter fick en liten tjej nyss och jag fick äran att brodera en tavla med namn, födelsedag, vikt och längd står. Jag har fått godkänt att visa den här.

Det svarta prickarna under nallens tass är min signatur ifall ni undrar.

Det är både skönt och tråkigt att bli färdig med ett handarbete.

Om ni tycker att jag är för öppen här imin blogg så kan jag säga att mina innersta tankar och funderingar sparar jag för mig själv och vissa utvalda personer. Allt jag skriver här är mest om känslorna kring att leva med FIBRO och det är många känslor. Många kamper gör jag varje dag för att komma upp och fungera så normalt som möjligt. Men jag som person är öppen så det är så här jag är. Man väljer själv om man vill läsa om det eller inte. Jag passar mig noga för att namnge andra och skriva om andra. Ja jag skriver om mina (snart) tonåringar. Men det är funderingar om jag gör rätt emot dem. Jag skulle kunna skriva en massa om dem men låter bli. De är mina ljus i livet. Mina bevingade små dunisar är oxå mina ljus i livet. Mamma och Moltas oxå. Mamma som får höra ännu mera om mina tankar och funderingar än vad jag skriver här. Men visst jag skriver väldigt öppet om mig själv. Jag står för varje ord jag har skrivit. Kan ha skrivit tokiga saker men är inte mer än en människa.

Ha en skön lilllördag

Av Pia - 12 november 2019 06:57

Många hatar måndagar men jag tycker tisdagar är värre. Det känns evigheter sedan det var helg och nästa helg är enormt långt bort. Förstår ni hur jag menar.

De senaste dagarna har fibrovärken koncentrerat sig på ryggen. Speciellt mellan skulderbladen och nederdelen av ryggen. Men mitt humör är uppåt så jag biter ihop. Det blir kanske så att jag inte gör allt som jag tänkt mig. Men vad gör det.

Av Pia - 11 november 2019 09:00

I helgen har tid gått till att rensa. Jag ha slängt en massa saker till pyssel som jag har samlat på mig. Känns skönt men lite ledsamt. Kan ju alltid börja samla igen hihihi. När man gör utrensningar så hittar man oftas saker man har saknat. Säger så här till sig själv: "nämen där är du, dej har jag letat efter jätte länge." Eller så vet man att man har letat efter saken men kommer inte i håg varför. Man bara vet att man har behövt den någongång.

Idag har jag dramaten med mig till jobbet för att leverera varor som David har sålt via Pandaklubben. Han själv tjänade ihop till en platta och ett par hörlurar.

Kom på efter jaf gick upp tidigt och duschade att jag skulle till terapeuten idag. Så jag fick tid över hemma i morse. Tog det lungt och plockade lite. Fixade lite hos fåglarna. Tänkte det var länge sedan jag tog kort på dem. De tycker inte om att jag fotar den därför ser de rädda ut.

Sussi ruggar så därför har on en dunfjäder i ansiktet.

Zelda

Hobbe på spegeln och Sussi

Kalle, Zelda och Alva syns lite i bakgrunden

Alva

Sussi igen

Ha det bra!

Av Pia - 8 november 2019 06:53

Igår glömde jag mobilen hemma. Det funkar men man känner sig naken utan den. Men i dag kom jag ihåg den.

Idag känner jag mig riktigt pigg. Nja inte pigg pigg men piggare än jag har varit de senaste dagarna. Har nog sovit djupt i natt och det är ovanligt.

Jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska vara mot min äldsta son. Märker att han är lessen för något men han är tyst som en mussla. Han höll sig i närheten hela kvällen och ibland lät det som han tog sats att säga något men gjorde det inte. Han får gärna vara i närheten av mig och se ut som sju svåra år. Och han behöver inte tala om vad det är heller. Jag sa till honom om han vill ha någon hjälp av mig får han tala om det. Så just nu avvaktar jag vill inte pressa honom. Om någon har något råd hur jag ska göra säg gärna till. Det är inte lätt att vara mamma till barn i början av tonåren och det är inte lätt att vara tonåring med alla hormoner och känslor. Alla åldra har sin charm.

Förutom att röja en massa i helgen ska jag nog sy något. Är så sugen på att sy. Man måste ju varva nytta med nöje.

Har det bra

Av Pia - 6 november 2019 06:23

Kände mig som en zombie i går eftermiddag för att jag var så trött. Kylan gör att det är en konstant irriterad små värk. Förra året hade jag onte speciellt ont i kylan men det kanske var kallare då? Kanske måste bli minus grader och torrare i luften innan värken minskar. Håller tummarna på det.

Igår blev jag fördig första delen av mitt broderi. Nu är det bara efterstygn och text kvar. Lilla tjejen som ska få dem har kommit oxå. Så vi martchade varandra där.

Ny har jag broderat så mycket så jag har inte virkat på nästan en och en halv månad så nu börjar jag verkligen längta efter virkningen igen. Snart får jag göra det.

Ni får ha en trevlig onsdag

Av Pia - 5 november 2019 06:55

Efter första dagen på jobbet kan jag bara konstatera att jag är utmattadtrött på kvällen. Har haft en irriterande småvärk i hela kroppen hela dagen. Gick en massa steg.

Idag har jag satt på mig kängorna och då få varmare fötter som kanske gör att värken i dem lättar lite.

Var hos dietisten igår. Tyvärr vissade vågen på över hundra. Men som min dietist sa så brukar jag vara hos henne på morgonen och inte på kvällen så hon tror att jag står still i vikten. Men tuff som jag är mot mig själv så har jag bestämt att jag inte ännu har nått första målet. Men om det är under nästa gång så har jag det.

Ha det gott.

Av Pia - 4 november 2019 06:59

Rubriken säger väl allt? Första dag i veckan, första dagen i första hela veckan efter sjukskrivningen. Kommer jag orka? Hålla ihop? Svaret på dessa frågor är JA varför inte.

I torsdags skulle jag ha vägt mig. Men när jag satt och väntade på att receptionen skulle öppna så ringde de från samma kontor och meddelade att dietisten var sjuk. Fick en ny tid i dag så efter fem vet jag om jag har nått mitt första delmål i viktminskningen.

Jag vaknade med ett ryck idag en halvtimme innan jag skulle gå. Hade glömt ställa klockan. Men han fixa frukost, packa väskan, fräscha upp mig, ge fåglarna nytt vatten och fylla på deras matskålar ändå. Känner mig inte stressad gjorde faktiskt fåglarna sist tänkte att om jag inte hann skulle jag skicka ett meddelande till barnen och be dem fixa fåglarna. Så jag hade en reserv plan.

Det ända jag inte kunde göra var att byta ut Davids tappade tand till en peng på grund av att jag inte hade någon slant att lägga i. Tandfen får komma i natt istället.

Ha en skön måndag.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards