acasadipia

Alla inlägg under juni 2018

Av Pia - 8 juni 2018 08:42

Jaha här tänkte man kämpa sig iväg till jobbet med värk och utmattning. Ingen som helst tanke på att vara hemma. Det är ju fredag bara en dag kvar sedan ledig i två. Men David klädde på sig och öppnade ytterdörren och helt plötslig blev han yr och illamående kom och satte sig på stolen i köket såg blek och eländig ut. Jag gick upp och ledde honom till min säng så han kunde vila lite. Blev väl lite bättre men han började känna sig matt och utmattad. Till slut började han gråta och sa jag kommer inte att klara av att gå till skolan idag. Kan säga att innan han blev yr så pratade han glatt om att han skulle ta hem kompisar i dag. Jag frågade klara du av att vara själv eller ska jag vara hemma. För de som inte vet så jobbar jag 50 % just nu så jag skulle inte vara borta hela dagen. Då kom det mera tårar och han sa vill inte vara ensam. Jaha så det var bara att först ringa skolan och meddela att han var sjuk sedan ringa jobbet och meddela att jag vabbar. Inte som jag hade tänkt mig men får väl ta hand om lillfisen och mig själv. Kan ju oxå göra lite nytta som tvätta oxå. Får testa honom lite under dagen. Mina sticklingar behöver planteras om så måste ner och hämta krukor i källaren. Då får han följa med så får vi se hur han mår om det var något tillfälligt eller ifall man ska söka läkarvård för honom. Håll tummarna att det är bra.

Vi hörs.

Av Pia - 7 juni 2018 09:07

Alltså jag-vill-inte-känslan. Kroppen känns som bly. Fötterna värker för varje steg jag tar. Panikångest ligger och pyr i mig. Men hör och häpna jag sitter på pendel till jobbet. Ångesten ökar för jag går emot min känsla. Men jag kommer att klara det. Även fast det känns hopplöst.

Har glömt min lunch. Får lov att gå och handla något. Inte bra eftersom det är ganska tomt i plånboken. Har ju köpt hem så jag ska slippa småhandla. Jag är hopplös. Skulle ha lagt fram något till middag oxå. Får försöka göra det när jag kommer hem.

Börjar stressa upp mig för packningen till Gotland. Åker om två veckor har en massa tid på mig. Sista veckan går jag upp till 75% och jag har bett Peter om hjälp med mat till barnen de dagarna. Så jag håller på att göra så jag slipper ha extra saker att göra i denna vecka.

Men först ska jag ta mig igenom denna dag. För 28 år sedan hade jag inga problem med det. Tog studenten då. Hade nog champagne-frukost vid denba tid. Vad mycket som har hänt under dessa år.

Ja ni hör ju vilken tråkigt humör jag är på idag. Hoppas ni har en bättre dag.

KRAM

Av Pia - 6 juni 2018 10:22

Hur firar man den? Brukar ta med killarna på picknick på gården. Om det regnar har vi paraplyer med oss.

Taänkte ta en mysig frukost med killarna oxå men de är inga frukostmänniskor så jag får sitta själv på balkongen och lyssna på en bok som sällskap. Mysigt det oxå.

Vi har en rolig utmaning i våran Bujo-grupp denna månad. Vi ska rita fantasi figurer. Några i gruppen har satt ihop två ord och sedan får vi fantisera. Jag är inte världens bästa på att rita men kul är det. Så här ser de första fem dagarna ut.

Dagens ord är flygtrut. Vi får se hur den blir.

Ha en trevlig dag

Av Pia - 5 juni 2018 09:01

När värmen försvann, försvann även "jag-vill-inte" mer energi i kroppen igen. Ok jag stutsade inte upp ur sängen men jag behövde inte övertala mig att gå upp. Lite för kallt kanske det är nu. Kunde väl vara lite lagom.

Men fan vad det ska värka i fötterna. Förlåt att jag svär. Ibland hugger det till så jag knappt kan gå. Det positiva med kylan är att gympaskor åkte på de har ju bästa stödet för fötterna. Vet inte hur jag ska försklara värken i benen. Det hugger inte till som i fötterna men det far upp och ner. Som en stutsboll kanske man kan säga. Upp och ner och olika takt i höger och vänster. De känns öven tunga. Och ibladn känns det som det är något som kryper innanför huden. Jätte svårt att förklara vörken jag har. Men det positiva är att det är minimalt med värk över midjan ömar bara. Jag brukar koncentrera mig på den del av kroppen som värker minst och försöker känna glädje att det inte gör ont där.

Har nog en liten depression i mig. Hanterbar men den finns där bubblar upp i bland och då är det svårt att hålla tillbaka den. Men den är kopplade så den inte springer i väg.

Den extrema tröttheten jag har blir värre när det är värmt så därför tycker jag bättre om lite svalare väder. När tröttheten inte är så stark är det lättare att hålla koll på värk och depression. Jag blir gladare helt enkelt.

Himla skönt att det är röd dag i morgon så skönt. En picknick är planerad annars ska vi ta det lungt.

Ha det bra.

Av Pia - 4 juni 2018 09:08

Ja man ska väl inte klaga på värmen, meeeennn. Jag tycker inte om värmen. Blir helt knäckt av den. Men den blåste lite skönt ute i dag och det är svalt pp pendeln så jag klarar väl detta.

Var i Eskilstuna med underbara vänner. Kunde vara mig själv helt ut och kunde säga nä nu måste jag lägga mig en stund. Så skönt med sådana vänner. Badade inte men doppade fötterna. Träffa två goa vovvar oxå Flip och Frank

Min handväska gick sönder på väg till Eskilstuna i lördags. Axelbandet lossnade och dragkjedan gick sönder. Så fick byta till en ny/gammal väska.

Så ledsen mitt fitness-band laddar ur sig efter mindre än 12 timmar så när jag ska läsa av mina steg så har den stängt av sig.

Ha det gott.

Av Pia - 2 juni 2018 09:22

På väg i hettan på äventyr i Eskilstuna träffa riktigt goa vänner där. Men fan vad hett det är redan kl 9.00 Hur ska man orka detta. Det ordnar sig nog.

Ha en bra helg. Kram

Av Pia - 1 juni 2018 08:59

Pp något konstigt sätt har jag klarat av en vecka. Planerat middagarna i nästa vecka. Handlat hem eller mathem kommer med mina varor i kväll. Och i morgon bär det iväg till Eskilstuna och träffa de bästa vännerna man kan ha. Kanske första doppet kommer att av klaras. Men en massa snack och umgänge kommer det att bli.

Igår hände något helt otroligt. Jag gick in på Slöjddetaljer och handlade de jag hade tänkt mig och inget annat. Helt otroligt för att vara mig faktiskt. Brukar alltid bli villhöver-saker (vill ha och behöver saker). Duktiga mig.

Ljusblåa pärlor inhandlades och trädet är klart. Så fint. Nu ska jag få den till strykbrädan utan att den går sönder.

Det var skön temperatur igår. Gjorde så temperaturen var bra på natten och då har jag fått sova ordentligt. Hoppas det är så i dag med. Kram

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards