acasadipia

Alla inlägg under oktober 2018

Av Pia - 22 oktober 2018 08:03

En ny vecka har börjat. En vecka med barnen hemma. Läxor och annat ska jag komma ihåg när det gäller dem. Men tur att jag har min bujo och skrivit upp saker som ska ske och när de har läxor. Sedan har jag hjälp av mamma nu med läxförhör så nu kommer det flyta på. (Hoppas jag)

Plockade in pelagonerna från balkongen i går klippte ner dem oxå. Brukar inte klippa dem på hösten utan brukar göra det när jag ställer fram dem på våren. Jag glömde förstås att ta kort.

Jag har även hängt upp novemberkaktusen i köksfönstret. Hur jag gjorde det? Knöt några knutar av trikågarn (från några gamla kläder) och hängde upp. Glömde fota det oxå.

Det är någon son har ätit en väldig hälsorik frukost på pendel. Eller vad tycker ni?

Satt och gjorde vecka 43 i min bujo. Vita tigrar och tigge.

I helgen köpte jag en ny följeslagare. Denba ska räkna muna steg och lite annat.

Förra veckan blev jag klar med dessa två goingar

Ni får ha en skön måndag!

Av Pia - 19 oktober 2018 07:46

Måste säga att jag känner samma glädje till hösten med kyla och vackra färger som jag känner för våren närvärmen kommer och knopparna kommer. Jag är nog en vår och höst person. Tog några bilder på väg till pendel.

Vackra va?

Njut nu av färgerna. Om ni fryser sätt på er mer kläder.

Av Pia - 18 oktober 2018 08:10

De sa ju att det inte skulle bli regn i dag. Så idag har jag inte med mig regnrock. Igår hade jag den och då regnade det inte. Hmmm

Det var jävla svårt att gå upp i dag. Fick faktiskt stressa en aning. Hinna dusch, klä på sig, äta frukost på mindre än en halvtimme. Borde duscha på kvällen men då är jag så trött.

Lyckades iallafall att fota mitt pyssel. De är gjorda av två 1,5 liters mjölkpaket. Limmat på tapet och avslutat med duck-tejp ( ämönstrat silvertejp) blev bra förvaring för långa pyssel grejor.

Igår var jag på usel humör och retade mig det allra minsta sak. Förstås höll jag det för mig själv. Och de som ringde till riksdagen och fick höra min ljuva stämma märkte nog inget. Som tur är så ser dem inte mig. Har en liten lapp framför mig där det står ett leende hörs. Så alltid innan jag svarar tänkerjag på något som får mig att le. Så därför låter jag trevlig på rösten. Hoppas jag iallafall.

Humöret är inte så mycket bättre idag. Har en tråkig "jag vill inte"-känsla i mig. Vill inte gå till jobbet, vill inte stanba hemma. Vad gör man? Man går till jobbet och hoppas på att något händer som ändrar den där känslan. Om jag hade varit hemma hade jag bara blivit arg på mig själv och skulle ha haft enormt tråkigt. På jobbet är det större chans att man får skratta och få "må okej"-känsla i kroppen.

Fick flytta på mig på pendeln för tonåringen som satt framför mig luktade svett. Ni vet tonårskillarsvett. En riktig stark obehaglig doft. Flyttade mig ett steg bakåt och kan andas igen.

Ha det gott!

Av Pia - 17 oktober 2018 07:51

Skulle ju fota pysslet jag gjorde i helgen. Ska försöka göra det ikväll.

Är trött och herr värk kommer smygande tillbaka. Han är inte välkommen.

Var ute och gick i går kväll med Mamma och Moltas ska göra det ikväll oxå.

En liten söt elefant blev klar i går.

En till är på väg.

Har nog lite skrivkramp vet inte riktigt vad jag ska skriva kanske kommer på något tills i morgon.

Ha en skön lill lördag

Av Pia - 16 oktober 2018 07:56

Idag kom jag upp i tid. Så behövde inte stressa. Vissligen stressade jag inte igår heller. Gjorde det jag måste hemma och gick sedan. Kom en kvart försent så det var inte så farligt. Jobbade över den kvarten så tidsmässigt är jag kvitt med jobbet nu.

Peter ringde och sa att David hade kräks upp frukosten. Första tanken var: vad ska jag göra åt det ta hand om det själv. Men eftersom jag bryr mig om min lille son så sa jag att jag ringer och kollar om vad det kan vara. Om vi ska komma in med honom igen. Om det är en reaktion på nya kosten eller något annat. Det kanske fortfarande är förkylning som retar. Jag brukar inte gnälla på exmaken här men jag vabbade i tre dagar förra veckan för att David hade ont i magen kräktes lite. Eftersom jag var förkyld så trodde jag han oxå var det men det vissade sig i magen. Så har det gjort sedan han varit bebis. Exmaken meddelade mig att Davud var hemma i dag och det kunde vara bra om jag ringde lite så han inte skulle känna sig ensam. Exmaken kanske skulle åka hem till vår 9-åring och vabba tycker jag. Bara för älsta sonen är 12 och vi inte får vabba för honom så gäller det inte vår minsting. Ok klagat färdigt.

Lite uppröd så jag kommer inte på något att skriva.

Av Pia - 15 oktober 2018 08:14

Tur att man har en son som ringer på morgonen. Idag ringde han och väckte mig 7.26 Jag som går till pendeln 7.30 Jag tackade honom medans jag klädde på mig. Tror inte han riktigt förstod vad han hade gjort. Nu sitter jag på tåget kom iväg med två tåg senare. Alltså en halvtimme försenad.

Nu har jag lagt ner pussel ett tag. Sitter nu och stickar medans jag lyssnar på min bok. Mycket avkopplande. Och denna helg har det varit varmt på balkongen.

Har hittat en annat intresse oxå. Men kan bara sitten en liten stund i taget innan handen värker förmycket. Zentangle heter det man gör olika mönster. Så här ser det ut när jag har testat lite.

Av Pia - 9 oktober 2018 08:57

Idag står det still i huvudet. Vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Ät trött och har små värk annars mår jag bra. Nja kliar lite i hals och näsa hoppas på att det inte bryter ut.

Har varit hos terapeuten nu på morgonen. Det är kanske en orsak att det är tomt i skallen.

Det här får bli en kort inlägg

Vi hörs imorgon!

Av Pia - 8 oktober 2018 08:13

Nja kanske inte. Det började med att peneltåget jag brukar ta pp morgonen är inställd pga sabotage. En ny orsak. Så lite senare till jobbet.

Har lite ont i halsen idag hoppas det beror på trötthet och inte att en förkylning är på gång.

Vilken helg!! Först middag med kollegor hos en kollega. Sedan Tierp med övernattning. I Tierp nördade jag ner mig i bujo. Alltså pennor, papper, böcker med prickar, stämplar, stickers osv. Vi var ett slutet sällskap så vi hade en trevlig middag med vin och sedan mer bujo och snack och mer dricka. Morgon promenad med en nyfunnen vän. ( Nja vi träffades i våras i Uppsala på ett av mina bujo-träffar) känner att jag har hittat en vän som delar många av mina intressen. Hoppas på en trevlig och lång vänskap. Träffa ny och nygamla vänner från lite överallt i Sverige. Här kommer några bilder från dagarna. Har lånat dem från min vän men i den andra bilden så var det faktisk mest mina saker på fotona.

Vi fick ett gäng grattis pennor och ett fodral oxå.

Det kommer nog mera under veckan vad jag gjorde måste smälta intrycken bara.

Kram

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards