acasadipia

Alla inlägg under september 2016

Av Pia - 12 september 2016 06:39

Igår kom mamma och Åke (faster Evas sambo). Förutom att träff mig skulle Åke kolla in vad som skulle göras i köket för att se om han kunde göra det. Han kollade inte bara han gjorde det. På tre timmar lyckades han göra klar det som var klart. En stor börda har släppt från mina axlar. Har även ringt mun bekant som ska hjälpa mig att få upp spottarna. Det blir troligen i helgen. Känns så underbart.

I lördags var jag på Loppis. Gjorde ett av de bästa fynden jag har gjort på loppis. Hittade denna för 150 kr nypris ligger runt 600 kr.

Ny ska det rivas grönsaker.

Har oxå äntligen varit i vävstugan. Fixade det sista med uppsättningen. Knöt upp tramporna nu är det bara att väva. Vissligen ska min granne väva först och jag ska ta efter henne i den vävstol hon väver i nu..

Granne med vävstugan ligger en lada där får brukar vara på vintern. Nu var de inne för de skulle klippas. Vi trodde vi skulle få se när de klipps men tiden hade ändras så vvii missade det. Men jag tog ett kort på de förväntansfulla fåren.

Av Pia - 9 september 2016 06:43

Fick ARN:s beslut igår. De tyckte det inte fanns något avtal mellan mig och IKEA. Undrar bra hur ni tänker svara gärna. Jag tänker så här. Jag åker till IKEA och beställer ett kök som inkluderar en projektetledare så ska se till att mitt kök kommer upp och blir som jag hat beställt. De ska alltså riva och sätta upp köket. Har man inte då ingått ett avtal med IKEA då? Jag tycker det. De gör reklam att man kan åka iväg på semester och komma hem till ett nytt färdigt kök. ARN tycker inte det. Eller så orkar de inte läsa igenom det jag skickade in.

Tappade all energi igår. Kom till pendeln och upptäckte att för tredje dagen i rad så var det strul på pendeln. Tåget vände i Häggvik igår. Och alla skulle ta den lokala busslinjen till Rotebro. Inga ersättningsbussar här inte. Men som tur var så kom tågen igång. Men jag var hemma typ en timme senare sur och hungrig. Kan tala om att tåget är försenad nu med men inte med så mycket hinner nog i rad tid till jobbet.

Nu ligger jag efter med ordning-utmaningen. Jag ska rensa översta hyllan i ett skåp och sortera viktiga papper. Ligger även efter min egen "att göra lista" så får hoppas att jag har lite energi i kväll och kan bocka av några av sakerna.

Ha en trevlig Fredag.

Av Pia - 8 september 2016 06:35

Nu har jag broderat allt ny är det "bara" att sy ihop den. Det tycker jag är svåraste momentet på ett broderi.. Men det blir nog bra.

Tog hem min mandala queen. Och ska göra de sista tjugo varven hemma. Den blev liksom förstör att hålla på med på jobbet.

På jobbet får det bli mormorsrutor som är lättare att lägga åt sidan när jag jobbar.

Inatt har jag fått sova gott. Men tusan vad det är svårt att gå upp. Hade typ en kvart på mig att göra i ordning mig. Det gick men det är för stressigt.

Min utmaning i går var att rensa översta hyllan. Jag har skjutit upp det till helgen. Men vet vilken hylla eller rättare sagt över skåp jag ska göra.

Ha det gått.

Av Pia - 7 september 2016 06:28

Inatt sov jag typ tre och en halvtimme. Var svårt att gå upp. Det blev lite stressigt i morse. Men hann med rätt tåg.

Denna vecka börjar jag halv åtta. Börjar då en halvtimme med att sotera post till ledamöterna. När man gör det varannan vecka så är det en ganska kul arbetsuppgift. Man rör sig hela tiden. Och det är ju skillnad mot mitt vanliga jobb på växeln.

Igår var det förseningar på pendeln. Så jag kom inte hem först kl sju. Men gjorde det jag hade tänkt göra. Gjorde en veckoplanering på vad jag bör göra varje dag hemma. För att dela upp vardagssakerna i veckan. Har en lite nere-period just nu. Försöker ta mig igenom den.

Av Pia - 6 september 2016 08:56

Nu har jag varit hos terapeuten. Känns skönt att få prata ut om de svåra känslorna i kroppen bli sporrad att fortsätta framåt.

Längta tills den dagen då jag bara är jag. Tills den dag jag får kämpa med en massa känslor för att gå framåt utan att det bara flyter på. När jag slipper överväga om jag ska göra vardagsgrejor utan bara gör dem och istället överväga om jag ska göra några extra. Den dagen kommer jag att jubla eller då gör jag bara utan att tänka.

Av Pia - 5 september 2016 07:02

Sovit dåligt i natt ville inte gå upp. Gjorde uppenbarligen det för sitter på pendeln nu. David är sjuk så jag följde honom till pappa Peter. Joakim är frisk och ska börja med studiestöd idag.

Hur har helgen varit då? Ja den kunde ju ha varit bättre. Har varit extremt trött. Och det har varit i kroppen. Och varit låg. Troligen beror det på pencelinkuren.

Har bakat surdegsbröd. En omgång med vanliga på vetemjöl och en omgång med rågsikt, grahamsmjöl och rågmjöl.

Och så har jag fått upp draperier mellan köket och sovrummet.

VAB

Av Pia - 2 september 2016 08:54

Jaha tre dagar då jag var hemma för värk. En dag på jobbet. Och så en dag VAB med Joakim som har ont i magen.

Man får göra det bästa av situationen. Så jag har gjort mig en kopp te och satt mig på balkongen för att brodera. Sjuklingen är nerbäddad framför tv och har det skönt.

Igår hade vi en liten städ dag. Vi håller på att komma in i rutinen att städa på torsdagar för att få helgen ledig. Men vi börjar smått. Satte mobilen på en halvtimme så röjde vi, killarna i sitt rum och jag i köket, hallen och lite på toaletten. Vi blev inte helt klara men det är en början. Kommer nog ta en halvtimme idag oxå. Få se om jag lyckas få killarna att göra det sista i sitt rum oxå ikväll.

Har godtagit en utmaning på FB att få ordning i röran här hemma. Igår skulle jag ta bort en till två saker som jag har gått och reta mig på. Hade en korg med diverse saker som jag tog hand om. Idag var uppdraget att ta bort en eller två saker i köket som jag inte använder. Har ännu inte gjort det men det finns nog saker jag kan ta bort..

Innan jag satte mig på balkongen la jag i mina lakan i tvättmaskinen. Känner mig lite duktig faktisk. Har fortfarande värk men inte lika intensivt så det kanske blir lite saker gjorda i helgen.

Ha en trevlig fredag!

Av Pia - 1 september 2016 06:53

Jaha på väg till jobbet efter tredagars vila. Det molar fortfarande i kroppen men inget mer än jag kan hantera. Var hos läkaren igår för att prata om jag ska fortsätta att jobba 100% eller gå ner lite. Vi bestämde att jag skulle fortsätta. Visade hela ett konstigt hudutslag som jag har. Hon sa du har borrelia och det är troligen därför du har ont i kroppen. Så en kur på tio dagar med pencelin så ska jag vara botad. Har faktiskt inte sett någon fästing. De djävlarna är små och osynliga.

Jag är trött idag. Hade fått Peter att komma och möta upp vid skolan i morse för att skriva på ett papper om vaccination för David glömde förstås pappret. Grrrrr. När vi gick hemifrån kände jag på mig att jag hade glömt något.

Jag och barnen intar alla måltider på balkongen för köksbordet är ett pysselbord denna vecka. Lite bökigt men mysigt. Härligt att ha pusslet framme så man bara kan sätta sig och göra något.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards