acasadipia

Alla inlägg under juni 2016

Av Pia - 9 juni 2016 07:08

Imorgon är det skolavslutning. Har tagit ledig för att vara med. David går ut ettan och får sitt första riktiga sommarlov. Joakim går ut trean och får lov att säga hejdå till sin lärare. Ny klass och lärare i höst. Spännande värre.

Igår var vi i vävstugan ca två timmar. Killarna var med. De acceptera att jag vill dit och kommer att följa med flera gånger. Gjorde min första varpfläta igår. Det ser ut som trassel men det är det inte. Tog hem en sked, varppinnar och skedspade för att för ske då hemma. Många nya ord. När jag har gjort det ska den upp på vävstolen.

Igår gjorde jag efter begäran brokolisoppa. Blev det populärt. Näpp. David åt faktiskt två små skålar. Joakim fick typ en halv ml i munnen sedan blev det mackor för hela slanten. Så jag frågade min kollega Pia om hon ville ha soppa till lunch. Ska köpa räkor på vägen till jobbet. Gott att ha i soppan.

Efter att ha gjort om tre gånger så lyckades jag räkna rätt den fjärde gången. Så nu har mitt broderi en gran.

Idag ska jag börja på en ny bok. Har läst några böcker på mobilen så nu ville jag ha en riktig bok. Hittade inte mitt bokmärke så jag fick låna Davids.

Av Pia - 8 juni 2016 07:01

Igår grundmålade jag (med lite hjälp av killarna) färdigt i hallen. Var bara tvungen att ta fram provburken och testa färgen. Syrenlila perfekt. Se själv. Tre väggar, tre olika nyanser av en färg. Lite missvisande på kort men ändå

Blev klar med min lilla test socka igår. Ska nu försöka göra maken på egen hand. Den blev nästan fyrkantig. Men ett test så jag gjorde alla moment.

Försöker stå upp och jobba någon timme per dag. Tyckte baksidan på bordet var tråkigt. Vill ge lite positiv energi till kollegor som ser baksidan. Så jag satte upp denna bild.

Av Pia - 7 juni 2016 07:17

Jag som tyckte det var nyår nyss. Tusan vad tiden går fort.
Detta datum år 1990 tog jag studenten, sju dagar senare blev jag 18 år. Tyckte jag hade livet framför mig. Tjugosex år av de livet har gått. Hoppas de nästa tjugosex åren blir lika händelse rika.

Jag ska få lära mig att väva. Min granne bjöd in mig till en vävstuga. En väv stol stod bara där och väntade på någon. I går fick jag lära mig att varpa trådarna som ska sitta i vävstolen. Jätte spännande.

Min granne är oxå nybörjare hon hann vävaa detta.

På vägen hem passerar vi en dam som säljer jordgubbar och blomster. Hon har stått där i alla år som jag bott i Märsta. Köpte årets första liter jordgubbar. Svindyra men svingoda det var ju i alla fall Sveriges nationaldag. Kunde inte låta bli att köpa denna blomma oxå. Tror min kollega Pia kommer bli avis när man tänker på färgerna.

Som sagt det var nationaldag i går. De senaste tre åren har jag haft picknick med killarna på vår går med hembakat fikabröd. Förra året kurade David och jag under paraply. Tror Joakim var på bågskytte. I år var det finare väder så killarna bjöd med sig Svartis och Vitis.

Av Pia - 3 juni 2016 07:06

Hoppas ni inte har fått värmeslag de senaste dagarna. Ni dricker väl en massa vatten.

Vilken dag det var igår. Jobbade en annan tid än vanligt. Då blir man förvirrade rasterna stå mer inte och så vidare. Slutade fyra och tänkte vad bra då får jag känna på kvällsruset hem. Men det blev lite för mycket av den varan. När jag kom till perongen var den full. Linjen mellan Södertälje och Märsta hade stora förseningar. Efter 40 minuter kom ett tåg. Det var så mycket folk så det var ingen idé att ens försöka komma men. Det stod sedan att nästa tåg skulle om 22 minuter. Då började jag vandra omkring bland de andra på perongen för att få i hopp steg. När tjugo minuter hade gått och det var fortfarande tjugo minuter kvar innan tåget skulle gå och det hade bli vid så mycket folk igen så jag skulle inte komma med nästa tåg. Då gick jag till MacDonalds och åt middag. När jag kom till baka hade ett tåg till Märsta gått och ett till Upplands Väsby så nu var det normal mycket folk på perongen. Tåget kom inom fem minuter. Så jag kom hem runt kvart i sju istället för vid kvart över fem. Tur att det inte var min vecka med barnen.

Och pga att jag hade ändrat arbetstiden så missade jag chansen att ta en fika med min syster. Men det kommer nog flera tillfällen.

Ikväll ska vi ha trappråd inför vår grillknytis på söndag. Vin, papper och penna.

Av Pia - 2 juni 2016 08:35

Så fort man rör sig börjar svetten rinna.

Hade sovmorgon idag. Passade på och ha lite spa på morgonen. Inpackning i håret, peeling på kroppen och ansiktet. Så nu är jag len. Hann med en kopp te på balkongen innan jag var tvungen att gå.

Var över hos grannen och hon visade hur man stickar en förstärkt häl. Vi blev inte klara för vår ny inflytande granne kom så vi satt och snackade. Men oj vad jag blir trött av att umgås. Vi hade jätte trevligt. Men mitt psyke orkar tydligen inte riktigt. Men jag är på gång. Man får kämpa på som fan för det ska göra det.

Igår sprayade jag mina strömbrytare och en elkontakt svarta är riktigt nöjd faktiskt.

Av Pia - 1 juni 2016 07:06

Vet inte vad som hänt men känner mig stark med full energi. Njuter för fullt.

Igår grundade jag några väggar till. Hade bestämt mig för att ha runda svarta strömbrytare men just nu finns inte pengar till det . Så jag håller på men en budget variant. De gamla ska bli svarta. Tryck knapparna är svarta nu. Och skydden är grundmålade nu. Har hanvänt sprej.

Min duktiga son klara de nationella proven bra. Vissa delar var svårare och en del superlätta. I går klarade han även simmningen.

Kommer framåt med broderiet hemma.

Igår försvann de grå hårstråna. På förpakningen stod det guldbrun. Vet inte om det blev det. Men det blev ok.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards