acasadipia

Alla inlägg under december 2015

Av Pia - 9 december 2015 08:37

Var uppe i lägenheten igår kväll så här såg det ut:

Wow liksom vad fort det har gått. Det är spännande värre. Längtar ännu mer hel.

Jag går inte bara till lägenheten utan jag håller på att lära min 78-åriga granne (AG) att skicka och läsa meddelande på hennes IPhone. I somras frågade jag mina tre grannar som var över på en fika vad de skulle vilja ha om jag virkade något. AG sa att hon skulle vilja ha en svart/vit bullterrier. Nu har jag gjort en åt henne, hon blev så glad.

Här kommer en bild på de misslyckad julpysslet jag gjorde (inta barnens mina). Den enda jag var någorlunda nöjd med är den svart/guld färgade smällkaramellen.

Av Pia - 8 december 2015 09:02

Var uppe en liten stund i lägenheten i går kväll. Gamla köket stod utanför på gården fint packat. Och de hade börjat lagt golvet i köket. Nu är det på gång tjoho.

Längtar så mycket att få komma hem och göra iordning.

Nu på morgonen har jag varit hos terapeuten. Han blev akut sjuk för typ två-tre månader sedan. Och jag kände att det skulle bli för jobbigt att gå till hans vikarie. Det skulle kosta mer än vad det gav helt enkelt. men om han inte hade kommit tillbaka nu, så hade jag gått till vikarien. Men hade tur att han kom tillbaka och verkar pigg så han kan lyssna på mina bekymmer. Det går verkligen åt rätt håll nu.

Av Pia - 7 december 2015 09:02

Har lämnat nycklarna till snickarna. När jag tittat in i min lägenhet ikväll så är gammal köket borta. Så himmla spännande så jag får ont i magen. Nu kan jag inte ångra mig längre. Men vad jag längtar efter att det ska bli klart. Om det går som planerat så om fjorton dagar är det klart. Lagom till julen.

En helt annan sak. Åkte buss i går halv vägs till station så håller kommunen på att bygga cykelgarage. Undra hur de tänkte. Den ligger långt från stationen. Vilka kommer att ställa sin cykel där. När man kan ställa den vid stationen. Misstänker att en del kommer att utnyttja dom till skydd när de festar. Det kanske hade varit bättre att satsa pengarna på något annat och plutten till parkering för bilar.

Jag och barnen var hos min kompis Jessica och hennes barn på julpyssel igår. Jätte trevligt. Men kan inte påstå att det blev fint det man gjorde. Var så missnöjd igår så jag tog inte ens kort på eländet. Ska göra det så ni får se.
David gav upp efter en och en halvtimme. Då fick jag ringa efter Peter så han kunde hämta honom. Joakim var kvar och pysslade lika länge till. Jessica och hennes tjejer pysslade oxå på. Tror tv-spelet hemma hos pappa lockade David hem igen.

I lördags hade jag besök av gubbens bror och fru. Deras yngsta dotter var med. Hon är åtta månader. Härlig ålder. Medans vi vuxna satt och minnes gubben så han hon med en massa saker som kasta saker på golvet, fick blöjan bytt, äta burkmat samt charma som bara små barn kan. Hon lättade nog upp stämningen för oss. Samtalet kändes jättebra. Fick några saker efter gubben oxå. Såklart så reagerade kroppen med lite värk. Men inte mer än att ett par Alvedon hjälpte. Längtan efter honom blev starkare och intensivare. Men helt normalt. Speciellt när brodern är så lik min gubbe. Känner i allafall att jag kan gå vidare i sorgen. Gubbenmin kommer att finnas med mig, men jag är kvar på jorden och måste leva livet. Kanske jag någon gång träffar en annan. Men gubbenmin kommer alltid att finnas i mitt minne.

Ha en bra dag!

Av Pia - 4 december 2015 08:32

Hade en semester dag i går. För leverans från Ikea kom. Förberede för att alla grejor skulle få plats och täckte golv. Fick tid över tömde alla skåp i köket. Tömde kyl och frys. Hann till och med frosta av frysen. Så nu är köket redo för att rivas och byggas upp. Hallen är redo för nya golv. På måndag river dem köket!

För att skydda hantverkarnas huvud lånade jag två gosedjur av barnen och tejpa fast dem.

Själv har jag flyttat tillfälligt över gården till mammas lägenhet. Sovit två nätter första natten blev lite konstig. Sängen gled isär. Och jag hamnade på golvet. Det fattades några skruvar. Jag hittade dem och skruvade dit dem så nu sover jag säkert igen. Det är ett under att det inte hände när mamma var hemma.

Gjort lite mysigt på mammas balkong. Hon har haft rn ljusslinga om balkongräcket. Tog ned det och la den längst kanten på golvet i stället. Blev riktigt mysigt.

Av Pia - 2 december 2015 08:32

På måndag river de köket tjoho. Håll tummarna att allt flyter på så det blir klart till jul. Imorgon kommer alla paket med nya köket. Är nästan klar med packning och undan plockningen. Men hinner i kväll och morgon förmiddag att göra det sista. Ska tillfälligt bo i mammas lägenheten.

Har varit hemma två dagar med Joakim som har haft en rinnande näsa och en förskräcklig hosta. Han mår bra nu. Har förstås inte kunnat låta bli att gjuta lite ljus. Har nu smält alla stumpar. Så nu får jag ge mig. De två runda multifärgade ljusen är det lite suddiga gjort i ett pringelsrör. Det fyrkantiga är gjort i ett stort mjölkpaket. De andra färdiga köpta formar.

I helgen blev jag klar med mammas poncho. Blev riktigt bra faktiskt. Virkade två sjalar och sydde ihop dem.

Har även gjort klart en mandaladuk.

Joakim pyntade vår adventsljusstake (har flamsäker mossa) så vi tände första ljuset i söndags.

Igår öppnade jag min tekalender. Gårdagens te var ekologisk regnbågste. Blir spännande och se vad det är för te idag.

Joakim tappade matkniven och fångade den på ett så roligt sätt så vi var tvungna att ta ett kort

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards