acasadipia

Alla inlägg den 27 september 2022

Av Pia - 27 september 2022 08:25

Var his sjukgymnasten eller fysiketerapeuten som det heter. Fick reda på att en operation är ett trauma för kroppen. Visste det faktiskt. Och det tar minst ett halvår för kroppen att åter hämta sig från det. Och det tar år innan nervtrådarna har reparerat sig oxå. Summering av operationen är att kroppen borde ha återhämta sig efter traumat iallafall. Men nervtrådarna kommer leva sitt liv ett tag till.

Hon sa att jag hade fått hästkurer av cellgifter. Jaha inte undra på att jag mådde dåligt. Eller hade ett helvete. De bröt ner alla snabba celler så som slemhinnor, hår, ja ni förstår. Men även resten av cellerna påverkades. Jo tack jag märkte det. Men nu har håret kommit tillbaka. Men förstås så beter jag mig inte som alla andra. Det första håret brukar vara krulligt mitt är rakt. Kul med omväxling. Hon sa att blev enormt stressad av den behandlingen och att det tar tid för den att komma tillbaka man måste hitta en balans för kroppen att återhämta sig. Det där är utan fibro alltså. Jag har fibro och då är det lite mer komplicerat att hitta balansen för återhämtning. Det tar längre tid. Jag kan inte pressa kroppen lika mycket. Den stressar uppsig lättare tydligen. Men jag kommer att bli bra.

Summering av behandlingen: de gav mig cellgifter för en häst och jag är en människa. Klart jag mådde dåligt. Det kommer att gå långsamt att komma tillbaka. Måste ha tålamod. Fibromyalgia förvärrade det mesta under behandling och efter behandling. Men jag kommer bli bra. Ja den där fibron kommer ju hänga kvar tyvärr.

Eftersom har så långtid nu har varit nedbruten både fysiskt och psykiskt så måste någon säga åt mig vad jag ska göra. Visa med hela handen. Har inte den kraft och envishet som jag brukar. Så säg inte det skulle vara bra om du gjorde.... Utan säg du ska göra så här nu. Om två veckor kollar vi hur det gått ok. Jag bad fysiketerapeuten att göra så och hon gjorde det. Så nu känner jag att jag harven piska efter mig.

Vad ska jag göra då?

Jo två promenader per dag. En meditation om dagen.

Det ska jag väl klara. Låter ju inte så jobbigt. Men jag har hittills bara tagit en promenad om dagen och det var väldigt länge sedan jag försökte meditera. Jag ska lyssna på något i 23 minuter som heter kroppscanning. Aktiv vila.


Jaha då är det väl bara att sätta igång. Håll tummarna att jag klarar detta. Det ör ju första steget till att komma tillbaka till det normala.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards