acasadipia

Alla inlägg under januari 2017

Av Pia - 10 januari 2017 08:02

Klarade mig helskinnad men trött igår. Sover dåligt på nätter nu. Sover som bäst när klockan ringer. Men kom upp i tid och är på väg.

Har höllt på att virka mormorsrutor. Köpte en bok förra året (tror jag) och har bestämt mig för att virka alla fyrkantiga rutor. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem men något ska det bli.

Jag virkar av restgarn som jag har hemma. De jag hittills har virkat med tog slut så jag tänkte i morse att jag skulle hitta nya färger. Det blev att jag började rensa i korgen har en del. Gäller bara att garnerna jag använder har samma tjocklek. Blev inte riktigt klar får fortsätta när jag kommer hem.

Nu ska forsätta med min spännande bok "De underkända" av Hjorth Rosenfelt.

Ha en bra dag

Av Pia - 9 januari 2017 08:06

Efter att sovit ganska bra så är jag på väg till den första arbetsdagen detta år. Det märks att ledigheterna är slut. En massa folk redan i Märsta. Känner mig helt OK. Har lite roliga saker för mig i veckan. I morgon ska jag träffa en gammal vän och kollega på fika efter jobbet. På onsdag ska jag till dietisten, kanske inte lika roligt, men ändå. Och på fredag har jag blivit bort bjuden på middag till min kompis. Men jag tar en dag i taget men siktar in mig på ljusglimtarna.

Tomhet finns där och gnager. Det kanske är dax att göra en vändning i livet. Man blir ju inte yngre. Kanske dax att göra något annat. Men frågan är vad. Har alltid drömmt om att jobba med djur. Speciellt hundar. Öppna ett hunddagis kanske. Har de senaste tio åren drömt att få jobba med handarbete av olika slag. Vill lära mig mer om garner, tyger. Olika sätt att sy, väva, pyssla. Skulle vilja få våra barn mer intresserade att använda sina händer för att skapa. Se det roliga att vara kreativ. Man kan ju ha stor hjälp av internet och olika sociala platformer oxå. Ni hör många tankar och drömmar finns. Men vågar man förverkliga dem? Nått måste jag göra för att gå framåt i livet iallafall. Fortsätta att fundera kommer kanske på något.

Av Pia - 8 januari 2017 18:04

God fortsättning. Har inte mått så bra och har inte haft lust att dela med mig av min känslor på ett tag.

Några dagar före nyår började det kännas tomt. Kände mig ner stämd. Omedvetet och medvetet summerade jag år 2016 och konstaterade att den största del av den hade varit tufft och jobbigt. Börja funder hur 2017 hittade och har fortfarande inte hittat några ljuspunkter detta år. Under nyårs helgen var jag själ. Tittade på netflix serien Son of anarchy. Sträck tittade de två sista säsongerna. Rekomenderar den. Men fick stänga av ibland för ångesten knackade på. Fick hitta andningen tillbaka. Tomhet känslan ökade så till slut beslöt jag mig för att stanna hemma först veckan på detta år. Vissligen bara tre arbetsdagar. Hade fixat barnvakt hos farmor och farfar så lämnade dem där några timmar de tre dagarna. Sen torsdags har jag försökt hitta på lite saker med barnen men de har hellre velat spela på xbox. Och när de inte gjorde det tjafsade de med varandra. De börjar bli hårhänta mot varandra så en del tårar har jag fått pyssla om. Lite lek i snön. Åk i pulkabaken. En sväng till pizzerian. Så ute en lien stund varje dag har vi varit. Nu börjar en ny vecka och jag ska försöka ta mig igenom denna så gott jag kan. Måste hitta något ljus jag kan gå efter. Målet detta år är att ta hand om mig själv på olika sätt. Motion kommer som nummer ett. Tror den kan hjälpa mig att hitta energi som gör att jag hittar mitt ljus i år.

Hoppas eran första vecka på detta år startade mycket bättre än mitt. Kram

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards