acasadipia

Alla inlägg under februari 2017

Av Pia - 16 februari 2017 08:10

Klockan ringde tjugo över fem för jag skulle hinna snooza en gång och sedan gå upp och ducha. Få på mig kläder och se till att killarna klädde sig. Äta frukost och allt innan halv sju då barnen ska vara på fritids och jag på väg till jobbet för att jobba sex timmar istället för fyra. Men så gick det inte lill killen mådde inte bra. Mådde illa, ont imagen, huvudet och halsen. Han hade glansiga ögon. Så det blev VAB idag. Kom liksom av mig hade peppat mig att komma igång att jobba mera så blev jag hemma. Får göra lite klädvård idag. Tvätta och strycka. Ligger verkligen efter med strykningen. Men först ska jag njuta av mitt te och den nya bok som jag började på i går.

Av Pia - 15 februari 2017 07:55

Förkylningen blev feber så två dagar hemma. På väg till jobbet igen har ont i bröstet efter jobbiga hostattacker i natt. Men den blir bra. I slutet av förra veckan så lättade det i kroppen. Nedstämheten, depressionen lättade. Så själen och kroppen är mer fridfull nu även fast den kämpar mot förkylnings virus.

Igår fick jag mycket kärlek av killarna. David kom med en hög hjärtan där det stod "jag älskar dej mamma" på baksidan. Tre teckningar av Joakim.

Vi bakade tekakor igår. Killarna fick baka ut. Mumsig blev dem .

Idag är det sista dagen som jag jobbar 50% imorgon börjar 75% håll tummarna att detta funkar nu. Känner mig redo. Men har missbedömt min kropp förut.

Ha det!

Av Pia - 10 februari 2017 07:57

Efter att hostat mig igenom varenda natt så är det himmla skönt att två dagars ledighet väntar. Hade tänkt göra lite hushållsarbete igår när jag kom hem. Men gick och la mig istället. Behövde det. Så all hushållsarbete är kvar. Tyvärr så försvinner det inte utan det ligger där och lurar på en tills man gör det. Nu har jag ätit upp matlådorna så veckan som kommer blir det matlagning. Men vad? Så tråkigt att göra samma mat jämt. Är det någon som har förslag på lättlagad mat som två kräsna barn kan tänkas gilla?

Bjöd mamma på räkor, lime aioli och te igår innan hon skulle flyga hem till Gotland. Så nu fick hon ser eländet hemma. Men hon tyckte inte det var så fallit. Kan ju tänkas att hon inte såg det för jag hade mysbelysning på. Det positiva med denna årstid är mörkret när man vill dölja skitet hemma.

Ikväll kommer barnen för Peter ska på AW. Så jag ska försöka få så många kramar som möjligt av dem.

Ha en trevlig fredag!

Av Pia - 9 februari 2017 07:56

Jaha snart har jag klarat att jobbat en vecka till. Tung vecka med en förskylning som inte vill bryta ut ordentligt utan spökar mest på nätterna så sömnen blir dålig. Men jag tuffar på. Vardagssysslorna blir lidande har ingen ork för dem. Tar tag om det i helgen.

Mamma är i Märsta på blixtvisit. Gjorde ett trevåningsfat till henne av mormors och morfars gamla porslin. Tog uppläggningsfaten som bara stod i skåpet utan att användas.

Duken jag berättade om hade jag tänkt att fota och lägga ut idag. Men tyvärr upptänkte jag att jag hade gjort ett fel i början så fick repa en massa. Det var andra gången jag fått repa nästa allt. Om jag har kommit en bit i dag så kanske jag tar ett kort idag så får ni se imorgon.

Följde med mamma till Peter så hon fick träffa killarna. Jag fick en massa kramar av dem oxå.

Ha det!

Av Pia - 8 februari 2017 08:04

Har nog sovit lite. Verkar som en förskylning härjar runt i kroppen utan att bryta ut ordentligt. Halsen värkte när jag vaknade, men efter en kopp te så känns det OK. Lite tjock i näsan men ingen rinnsnuva. Det ordnar sig. På väg till jobbet. Handarbetat inget hemma nu men på jobbet virkar jag en duk. Den är rolig att virka. Så den lockar mig till jobbet när jag känner mig nere och hängig. Tänker vad ska jag göra hemma? Titta på allt jag borde göra? Få de dystra tankarna att blomma ut? Svaret är nej på alla frågor. Bättre att åka till jobbet och få skratta lite med kollegorna och virka på min duk. Och hinner jag inte virka en dag så ligger den där och vänta tills jag hinner. Och det är en trevlig sak. Ni undra säkert om jag verkligen jobbar ordentligt. Jo ni det gör jag jag svarar på mina samtal och låter vänlig och glad. En del kunder säger till och med det. Men som ni vet är man ju kvinna och även fast förmågan har minskat lite så kan jag göra flera saker på en gång.

Ha det gått i kylan.

Av Pia - 7 februari 2017 07:22

Har i princip inte sovit ett dugg i natt. Har legat och vridit och vänt mig hela tiden. Så jag är helt slut.

Är på väg med pendeln en halvtimme tidigare idag. Ska till tandläkaren. Håll tummarna att jag inte har några hål.

Ha en trevlig dag jag ska försöka ha en

Av Pia - 6 februari 2017 07:55

Så här ser det ut i Märsta i dag.

Snön är tillbaka. Fint och ljusare men kallare.

Jag försöker hitta ett ord som beskriver hur jag känner. Hittat ett frustrerad. Jävligt frustrerad. Massa med saker jag borde göra men inte kan få mig till att göra. Har dålig samvete mot barnen. Fick deras pappa att hämta dem tidigare. Antagligen ser dem inte på det så utan de flyttar från x-box till Playstation.

Ha det gått!

Av Pia - 3 februari 2017 07:58

Yttligare en vecka gjord i livet. Sovit dåligt som vanligt men vaknat med en liten lättare känsla i kroppen. Det är ju iallafall fredag.

När jag mår så här så är det så svårt att laga mat. Matlagning är det första som försvinner ur hjärnan när jag mår dåligt. Så omväxlande rolig ny mat är det inte tal om. Igår blev det hemgjorda hamburgare och i kväll tacos.

Vi hade en jobbig kväll med läxläsning och olika utbrott. Killarna är trötta i slutet av veckan. Stora killen protesterar alltid först. Säger typ nej innan jag säger något eller varför. Lilla killen säger jaha och så gör han som han vill ändå. Men lyckades hålla emot båda och fick dem att göra sina läxor under protest. Skönt att det är helg nu och inga mr läxor.

Nä nu ska jag blunda lite innan jag når slutmålet med pendeln.

Ha det!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards