acasadipia

Alla inlägg under augusti 2014

Av Pia - 29 augusti 2014 11:32

Skulle ha cyklat till Märsta brädgård men besluta mig för att ta mig till Byggmax nästa helg då barnen är hos sin pappa. Tror det är billigare där. Har i allafall städat köket. Ska försöka att städa hallen oxå. Problemet är att jag inte har lust. Men som man säger till barnen ibland måste man göra saker även fast man inte har lust. De gör ju det man gör och inte det man säger. Men det är lunch snart så jag skjuter upp det till efter lunch iallafall.

Behöver organisera mitt pysselbord bättre nu är det så mycket grejer på det så man kan inte göra något. Efter hallen kanske jag ska börja där. Barnen har haft dille på att pärla denna vecka och tagit soffbordet under belägring. Det är är pärlor över allt. Ja jag erkänner jag har oxå pärlat i veckan när jag var hemma med David.

Sorterar även pärlor men min yngsta son lägger fel hela tiden. Förstås så säger han att det inte är han. Han är inne i en period (hoppas jag) då han aldrig har gjort något det är alltid någon annan som har gjort det. Lite jobbigt då store bror blir arg och ledsen att lillebror alltid skyller på honom. Tur att man i bland ser vem som gjort vad så man vet hur det ligger till.

Fredag, då betyder det fredagsmys.till middag blir det tacos och mys funderar på fruktsallad men vi får se. Tänkte cykla till Lidel innan jag hämtar barnen och handla lite.

Ha en mysig fredag.

Av Pia - 28 augusti 2014 07:15

Kommer ihåg Gympapåse och lägga i frukt ibarnens ryggsäckar men komma ihåg mobilen gör jag inte. Lämnar barnen cyklar vidare till pendeln, sätter mig på favorit platsen. Vad märker jag då ingen jävla mobil. Bara ta tjuren vid horna och cykla hem och hämta den. Vilken jävla klantskalle jag är.

Har senaste veckan virkar fyra plastskålar. De är gjorda av plastpåsar. Nu är frågan ska jag försöka sälja dem? Vad tycker ni? Tror ni det finns någon som vill köpa dem?

Har varit hemma med David i två dagar. Ont halsen och en rinnande näsa. Idag så blev det fritids och jobb för oss alla. Från och med i natt så ska de göra undehåll på sträckan mellan Märsta och Stockholm och det ska vara ersättningsbussar på vissa sträckor. jag har tagit semester i morgon för att slippa kaoset. Ska i stället cykla till brägården och handla lite till blombänkar och hissgardin. Om drygt en månad ska balkongen vara tom och alla mina fina blommor inne för vintern. Ska få en större inglasad balkong så det är därför den måste tömmas.

Ha en bra dag!

Av Pia - 25 augusti 2014 06:25

Idagvar det kallt om fingrarna när jag cyklade till stationen. Dax att ha vantar på sug på morgonen kanske. Känner mig glad i dag, mina underbara barn kommer hem igen. Nu har förskolan och skolan dragit i gång så nu måste man komma ihåg Gympapåse och andra saker som ska göras. Inte lätt när man är lite glömsk. Men det ska ordna sig.

Har virkat plastkorgar så fingret gör ont. Har gjort ett bombplan till David inte riktigt färdig klistret tog slut. Har även fixat så Joakim kam börja måla sitt. Det är paiper mache jag hållet på med. Har tyvärr varit slarvig med att ta foto. Får göra det i kväll.

Eftersom limmet är slut så får lunchpromenad gå till Slöjd-detaljer och köpa nytt. Annars har jag tänkt försöka göra som pappa alltid har sagt handla i slutet av månaden då vet man vad man har kvar. Kommer tyvärr bryta det redan på fredag då jag ska cykla till brägården och köpa lite till mina blivande blombänkar. De har inte uppe på helgerna så jag får passa på då jag är ledig. Har tagit ledigt pga planerad kaos på pendeln den dagen. Det ska vara ersättningsbussar mellan Märsta och Upplands Väsby. Efter som jag ska hämta barn så frågade jag chefen om en semester dag så slipper jag stressen med det.

Av Pia - 22 augusti 2014 06:28

Tjoho. I morgon behöver inte väckarklocka väcka mig. I helgen ska jag ta det lugnt och bara njuta av att jag är ledig. Någon promenad ska jag göra och lite hushållsarbete men ingen stress.

Om en månad börjar de med balkongerna på mitt hus och då ska jag ha tömt den. Håller på och funderar hur jag ska ställa mina pellisar och de andra blommorna som fortfarande blommar. Pellisarna ska ju övervintra. Funderat på att bygga en låg bänk framför vardagsrumsfönstret. För då slipper barnen ha några i sitt rum. Jag få fundera vidare.

Funderar även på om det finns människor som kan vara intresserade att köpa mina plastmattor och plastkorgar och om det är det hur mycket ska man ta för dem. Många funderingar.

Av Pia - 21 augusti 2014 06:25

Nu måste jag ta tag i vikten. Jag pyser över känns det som. Att det ska vara så motigt att sätta i gång och röra på sig. Motivationen är ju inte på topp men viljan finns där. Börja med lunch promenaden är väl inte svårt.

Har virkat klart en plastkorg ska bli en till.

Så här ser det när man har blockat. Den lilla är före.

Bara en dag kvar i denna vecka. I dag har vi en pratglad människa som talar om stationerna. Lite jobbigt tjugo över sex på morgonen. Tyst låt oss stakars passagerare få tyst på morgonen.

Av Pia - 20 augusti 2014 06:24

Igår "blockade" jag 64 rutor. För er som inte vet vad blocka är betyder det att man spänner ut rutorna. Tyvärr har jag inga bilder på det. Men ska blocka lika många i kväll så då ska jag försöka komma i håg att ta bilder. Jag använd ångstrykjärnet och sträckte för han medans rutan var varm och fuktig. Blev i allafall nöjd.

Hade tydligen energi imorse hängde tvätt innan jag gick. Duktig kicka.

Av Pia - 19 augusti 2014 06:35

Hade tänkt att virka en kasse av plastpåsar men ångra mig nu har jag börjat med en korg istället. Har tagit en mindre virknål så den blir tätare. Ni får se i morgon. För jag har inte tagit något kort ännu på den.

Har lite jobbigt nu. Har så många idéer som jag vill göra men tiden räcker inte till. Denna vecka jobbar jag mera så det är mindre tid hemma.

I går fick jag lära mig att man bör blocka sina virkade alster. Det betyder att man ska fukta dem och spänna ut dem. Så nu har jag en massa mormorsrutor som ska blockat innan dem sys i hop. Det är väl bara att spänna upp dem på strykbrädan och duscha dem med sprayflaskan. En del tog ångstrykjärnet. Vi går se vad jag gör. Får testa mig fram. Spännande ska det bli i allafall.

Av Pia - 18 augusti 2014 06:53

Tittade ut och konstaterade att det regnade. Satte på mig stövlar och regnkläder, gav David ett paraply. Kommer ner upptäcker att det har slutat regnat. Typiskt, om jag hade struntat i att ta på mig regnkläder så hade det regnat garanterat. Lämnade David på fritids hade tur att Joakim redan var där så jag kunde få kram av honom oxå. Joakim gick till pappa redan på lördagen.

Blev klar med badrumsmattan i går. Blev fin tycker jag. Nu tänkte jag virka mig en kasse.

Har så mycket saker jag vill göra men tiden räcker inte till. De. Tiden kommer väl.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards