acasadipia

Alla inlägg under juni 2024

Av Pia - Onsdag 19 juni 07:15

...före semestern.

Japp nu går jag på tre veckors semester. Börjar lite smått inse att snart kan jag välja själv när jag har semester. Inte när jag har killarna. Håller på att intala mig själv att egentligen är det bara David som har varannan vecka nu. Joakim är myndig nu så han få välja hur han vill göra.
Det är inte barnen som får det annorlunda utan föräldrarna oxå.

Vad ska man göra när allt inte kretsar runt barnen? Får man en liten kris då?

Om tre år så behöver jag inte ha någonting med ex:et att göra. Visst vi kommer väl ses när någon av barnen fyller år eller så. Annars inget. Det ska faktiskt bli skönt. Jag blir liksom äntligen fri. Jag behöver inte känna ansvar att de har kontakt med sin pappa utan det får de sköta själva. Jag behöver inte diskutera pengar ang barnen med honom. Fan vad skönt det ska bli. Visst det har funkat ok med all kontakt och vi är sams men ändå.

Nästa gång jag åker till jobbet jobbar jag 100%. Skulle så gärna vilja att det funkar. 75% funkar iallafall. Så om det inte funkar så får jag väl diskutera med läkaren om att bli sjukpensionär på 25%. Och söka sjukpenning för den tiden hos Försäkringskassan. Och hoppas de godkänner det.

Vill verkligen hitta en balans som gör att min arbetssituation blir mer stabil. Inkomsten mer stabil. Så jag kan njuta mer av livet än oroa mig hela tiden.

Det är nog bra att jag funderar på det redan nu så det inte blir ett chockartat konstaterande att det inte funkar.

Ska prata med min läkare om viktklinik oxå. Jag behöver inte bli trådsmal men för hälsan behöver jag gå ner minst 20 kg helst mer än 30 kg. Och jag fixar inte det själv.

Oj vad många allvarliga tankar jag har så här på morgonen.

Ni får ha en trevlig dag.

Av Pia - Måndag 17 juni 10:32

En lugn helg. Har tvättat, plockat, planterat om tomater, lyssnat på bok och virkat.

Fick en din bil av killarna när jag fyllde år.

Fick fyra olika tomater av kollegorna. Det var de som jag planterade om.

Fick en massa choklad av en kollega vars man jobbar på marabou

Blev klar med en elegant i gardinen det ska bli fyra st. När den är klar.

Mår helt ok. Visst det värker i kroppen och jag är trött. Men det är bättre än det var för en månad sedan så det går framåt.

Ha en skön måndag.

Av Pia - Fredag 14 juni 08:03

Idag var jag nog väldigt trött när jag duschade. Skulle shamponera mig och upptäckte när jag skulle skölja ur håret att det inte var någor schampo i håret. Jag hade smörjt in kroppen med schampo istället. Fick en fnissattack. Det är är bra att man kan skratta åt sig själv.

Igår hade skatungarna lämnat boet. De satt så söta på gräsmattan och hoppade runt där halva dagen. I morse var de borta. Jag får hoppas att de bara har flyttat på sig och inte att de har råkat ut för något. Söt var dem iallafall.

Ni får ha en bra dag

Kram

Av Pia - Fredag 7 juni 09:19

Påväg med pendeln till kontoret. Jag har sovit gott i natt så känner mig faktiskt utvilad. När jag gick hemifrån hade jag inte speciellt ont heller. Men tyvärr så kom värken smygande. Så mu värker det lite här och där i kroppen. Men som sagt känner mig pigg så det blir lite lättare att hantera smärtan.

I onsdags planterade jag ut majsen och gurkan. Sådde lite sallads lök och plocksallad. Sådde även en det blommor. Nu väntar man med spänning på att det ska växa upp.

Lite nervös inför nästa vecka. Börjar jobba 75% på måndag. Men självklart kommer det gå bra eller hur?
Men lite nervös är jag ändå.

Snart är det två år sedan jag avslutade min cellgiftsbehandling. Och jag har fortfarande men efter det. Undra om man någonsin blir av med efter börden av det? Men jag lever. Jag kan se mina killar växta upp. Nästa vecka går minstingen ut 9:an. Han är inte så liten längre. Det går så snabbt.

Ha en bra dag

Av Pia - Måndag 3 juni 10:58

Sitter på pendeln och ska in till jobbet. Längtar tills jag är på på kontoret. Där är det svalt och skönt.

Denna helg var en bättre än förra. Man lagar mat, tvättar, drar bort ogräs mellan stenplattorna på framsidan och lyssnar på bok. Medans jag lyssnar på bok så virkar jag i skuggan på framsidan.

Killarna var hemma. Men på lördagen gick de i väg på 50-årsfest så hade en lugn eftermiddag.

Men värmen är jobbig för mig. Det värker mera. Svetten rinner. Har aldrig varit förtjust i hög värme. Hoppas på lite regn nu. Växterna och djuren behöver det. Vet att i vissa delar av landet vill de inte ha mer regn. Det bästa skulle vara om det regnade på natten, inte överdrivet mycket men ett stilla regn som friskar upp lyften och svalkar när man sover. Men det verkar vara så antingen fårman regn och då i en massa som ger översvämningar och förstör. Eller så får man inget och allt trokar ut och förstör det oxå. Vädret har inte förstått vad lagom är.

Ha en skön måndag

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards